Inwe.se var en blogg som drevs av en tjej som hette Malin med passion för träning och foto. Bloggen kom att ta upp dessa ämnen, men handlade även om hennes familj, med man och barn och vardag. Här hittade du kategorier som Foto, iPhoto, tankar, träning och vardag.

Så här skrev Malin på Bloggportalen:

Blogg om livet som 22årig datasäljare på Elgiganten, om att bo i hus ihop med den stora kärleken, om de två allra galnaste små ligisterna till katter, den härliga hästen & om en massa foton, musik & livet i dess allmänhet. Fötterna på marken - förutom de dagar då jag är upp&ner.

Bloggen levde i omgångar och lades slutligen ner i början av 2013. Hon har dock kvar ett privat Instagram konto.

Påskig manikyr

11 apr 2017

Jag älskar påsken - det är en så himla glad och söt högtid - och man får flera dagars ledighet under en ganska härlig tid på året, när ljuset är tillbaka och man kan förnimma en annalkande sommar runt kröken. Man samlas också med de man älskar och umgås, ja, det är härligt på så många sätt!

I år tänkte jag hylla påsken på händerna genom att göra en psåkig manikyr. Det finns hur mycket som helst att inspireras av och de pastelliga färgerna gör vem som helst lycklig!

Vårens smink

10 mar 2017

Det är med smink som med det mesta i allmänhet - varje årstid har sin grej. Under vintern kör jag mycket eye-liner och mörka läppar så när solen kommer på våren är jag sugen på något annat. I år tänker jag använda en del varma nyanser runt ögonen, ljusare läppar och mindre eyeliner - lite lättare och piggare helt enkelt. Ungefär som i denna tutorial:

Myter och sanningar om alkohol och baksmälla!

28 feb 2017

Det finns många myter så väl sanningar om alkohol och om den efterkommande baksmällan. Här kommer en del av dem, samt tips på hur du bäst undviker att bli bakfull.

 

Man får lättare huvudvärk av mörk än ljus alkohol.

Ovanstånde påstående är faktiskt sant! Alkohol som är mörk, så som rött vin, whiskey, cognac och andra mörka alkoholdrycker innehåller nämligen flera hundra olika sortes ämnen, och när dessa drycker framställs bildas det biprodukter som kan ge allergiska reaktioner. I ljusa drycker finns det mindre av dessa ämnen och det är därför mörk alkohol oftare ger mer baksmälla än ljus alkohol.

Varje gång du tar en nubbe dör några tusen hjärnceller. 

Nej, det är inte sant, det dör inga hjärnceller när du dricker. Dock får du en stegrande alkoholförgiftning. Och det är helt möjligt att hjärnan skadas om du regelbundet super dig kraftigt berusad.

Bota baksmälla?

Kaffe lindrar baksmälla. 

Detta är sant, för koffeinet har en uppiggande effekt samt kan lindra din huvudvärk. Kombinera med en alvedon för bättre effekt.

Ät fet och saltad mat. 

 

Detta är falskt, men ändå individuellt. En del bara måste ha pizza och cola dagen efter medan andra mår sämre av det,

Om du verkligen vill vara säker på att undvika baksmälla finns två alternativ. Det ena är att helt låta bli alhoholen, eller att du använder dig av vätskeersättning i form av resorb eller liknande innan du går och lägger dig på kvällen du har druckit. Känner du dig ändå dålig dagen efter, se till att vila mycket!

Söta katter

24 feb 2017

Jag älskar katter, det är lätt mitt favoritdjur i såväl vilda som tama former. De är så vackra, eleganta och smidigar - och har så sjukt roliga personligheter. Jag har själv två katter som jag är alldeles galen i och jag spenderar en ohälsosam andel tid på Youtube kollandes på fimklipp som detta här:

Vad har du för favoritdjur?

Varför anlita en reklambyrå?

20 feb 2017

Att anlita en reklambyrå kan vara ett stort steg för många företag, både stora och små. När behöver man en reklambyrå och vad ska man tänka på? Som företagare är det mycket att tänka på och många väljer att försöka göra precis allt på egen hand. Dock kan det ibland vara bra att fundera över på om inte vissa saker ska lämnas över till andra att göra. 

Funderar du på att ta hjälp från en reklambyrå? Tross är en webbyrå i Jönköping som är ett bra alternativ. De månar om sina kunder och är mycket professionella!

Att tänka på inför att anlita en reklambyrå

När behöver du anlita en reklambyrå? Det kan finns flera anledningar till det, men en av dem kan vara att du har problem, du säljer för lite, har för lite kunder eller att ingen känner till ditt företag alls. Då är en webbyrå i Jönköping som Tross ett alternativ. 

Vad gör då en reklambyrå? Det kan vara olika men de kan bland annat hjälpa dig med en strategi, idéer, design, produktion, grafiska profiler samt att producera det material som behövs. Exempel på dessa är annonser, hemsida, broschyrer med mera.

Det kostar att anlita en reklambyrå, men du får tillbaka en hel del för dina pengar. Be om prisförslag från flera olika om du är osäker. När du väl valt en reklambyrå, förlita dig även på att de kan sitt jobb! Du kan ställa frågor och så, men låt dem sköta jobbet så blir det allra bäst.

Fitness - en utmaning

15 feb 2017

Ibland behöver man en utmaning för att ta tag i träningen; komma igån eller upprätthålla en redan väletablerad rutin. Alla går igenom faser med träningen som känns tunga och då är det kul att bryta upp det gamla vanliga med något nytt och spännande. En utmaning är alltid bra motivation. Jag tänkte hoppa på den här med start 20:e februari, det känns som en bra nivå för mig. Hänger du på?

Nya extraljus gav mig modet att köra på kvällen igen

7 feb 2017

Jag valde till slut att köpa en begagnad bil utanför Örebro. Bilen har fungerat felfritt och nu kan jag äntligen ta mig till vilka platser jag vill, det känns friare och jag upplever att jag får mer fritid över till annat än att stå och vänta på en försenad buss var och varannan dag. Jag har lite svårt att se i mörker och tycker därför att det är obehagligt att köra på kvällstid. Detta har blivit ett allt större problem på senare tid och jag valde av den anledning att handla billiga extraljus till bilen med nya led dioder. Jag köpte ett paket med både lampor och fäste och tog hjälp av min granne som är väldigt händig när det gäller bilar. Jag slapp därmed en onödig kostnad som jag annars hade fått betala för monteringen.

Jag valde bort led rampen emot min vilja

Från början var jag egentligen mer intresserad av att köpa en led ramp som jag ansåg skulle passa mycket bättre. Jag satt vid datorn och klickade mig in på kategorin led ramp bil för att plötsligt bli abrupt avbruten av min kära granne som avrådde mig starkt från att fullfölja köpet och istället fokusera på extraljus. Hans motivering var att en led ramp inte lyser lika långt och har ofta sämre kapslingsklass och tendens att släppa in fukt innanför glaset. Jag pratade med butiken jag beställde lamporna ifrån och detta stämde inte riktigt då deras modeller höll en betydligt högre klass än övriga lampor på marknaden. Som jag förstår så finns det många skojare där ute som gärna säljer dålig kvalitet och gärna tar ut hutlösa priser. Det är svårt att veta vad som är sant men i slutändan blev jag ändå blev väldigt nöjd med den nya belysningen kan jag konstatera. Bilden ovan är inte min, utan jag valde betydligt mindre lampor på 60 watt. Lycka till nu med ert egna köp!

Lär dig mer om Aloe Vera

22 dec 2016

Aloe Vera är en växt, den växer både vilt och på plantager i varma klimat och man kan hitta den i Indien, Mexiko och även i de södra delarna av Europa. Det är en ganska tråkig växt som nästan ser lite taggig och farlig ut men dess egenskaper är helt fenomenala. De som levde i dessa områden för tusentals år sedan använde denna planta till att behandla en stor mängd olika problem, de smörjde in håret med den, använde den på sår och brännskador och kunde även stryka på den på sår på sina tamboskap. De läkande egenskaperna föll i glömska lite grand och det är först på senare år som den har kommit att bli en allt vanligare syn när man ska köpa produkter för hårvård och kroppsvård. Du kan läsa mer om Aloe Vera här och skapa dig en egen uppfattning. 

Olika användningsområden

Det finns många olika användningsområden för denna läkande växt och det skulle bli en väldigt lång lista om vi skulle försöka oss på att skriva ned dem allihopa. Det man kan säga om växten är att den innehåller en slags gelé som man antingen kan använda direkt på eksem, sår, solbränna eller psoriasis eller så kan man förädla den så att den kan ingå i ett flertal andra produkter som till exempel juice som man dricker, gel för att stryka på huden och schampo för att få friskare hår och hårbotten. Det är betydligt bättre att använda växter för vårt välmående än kemikalier och Aloe Vera kan bidra till att du mår bättre på många plan. 

Motley Denim – för dig i behov av xl kläder

30 nov 2016

Är du en man i behov av större storlekar? Har du tröttnat på att gå omkring i stillösa kläder utan passform? I sådant fall bör du besöka Motley Denim! Det är en butik på nätet som säljer xl kläder som sitter snyggt, är trendiga och avviker helt från alla tråkiga standardmodeller. Så är du storvuxen och vill skapa en personlig stil – är detta butiken för dig.

 

Välj från ett brett sortiment på nätet

Motley Denim erbjuder xl kläder av hög kvalitet till bra priser. De har det mesta i klädväg, du hittar underkläder, tröjor, byxor, jackor och så vidare. Dessutom finns ett utbud av accessoarer som du kan fullborda din outfit med. Således finns allt du kan tänkas behöva, oavsett tillfälle. Ett plagg som aldrig går ur tiden är jeans. Alla äger nog minst ett par på grund av dess mångsidighet. Jeans är ett måste i varje mans garderob eftersom de passar lika bra med t-shirt som med en kavaj. Så se till att köpa dig minst ett par. Det är viktigt att alla ska kunna klä sig enligt eget tycke. Ditt klädval och stil kan säga mycket om din personlighet. Hos Motley Denim finner du det du behöver för att skapa din personliga stil. Butiken uppdaterar sitt sortiment emellanåt för att hänga på modevärldens utveckling. Har du svårt att hitta xl kläder så är det bara att gå ut på nätet, välj bland ett brett sortiment och beställ hem det du vill ha. Leverans tar endast 1-2 dagar! 

Baksmällan efter semestern

3 sep 2016

Det finns inget ljuvligare än att komma hem från jobbet den där sista dagen av arbete innan semestern - en lång ledighet ligger framför en och både kropp, själ och hjärna kan få koppla av riktigt ordentligt. Men efteråt, när semestern är slut och man vet att det kommer att dröja kanske ett helt år av så lång samlad ledighet igen så kan man drabbas av en rejäl baksmälla. Vissa blir närapå deprimerade. Hur undviker man denna baksmälla på bästa sätt?

Om just detta läste jag faktiskt från DN om. Artikeln har ett par år på nacken, men den har många goda poänger. De fem viktigaste råden är:

1 Börja lugnt

2 Prioritera

3 Reflektera

4 Försök påverka

5 Tänk långsiktigt

Läs hela artikeln här.

Factoring är svaret

18 aug 2016

Outsourcing. Factoring. Coola ord, men vad betyder de egentligen? Att driva ett företag innebär en massa ansvar, både om man är ensam i företaget eller om man har en massa folk omkring sig som delar ansvaret, eller som man ansvarar för. Den som driver ett företag har en vision, sätte rupp mål och brinner i regel för det de säljer. Det är dock inte alla som brinner för administrationen som per automatik medföljer. Det är inte lite administration och det blir bara mer och mer avancerat ju mer ens företag växer.

Mer tid för det man är bra på

Man ska syssla med det man är bra på och är man inte bra på att administrera fakturor och sköta sin bokföring så måste man hitta ett sätt att outsourca dessa saker. Ett bergsäkert sätt är att vända sig till ett factoringbolag som Invoice Finance där man kan sälja sina fakturor, få hjälp med inkasso och allmän hjälp och vägledning. För varje faktura man säljer förloras en liten andel, men den tid man vinner är värd väldigt mycket mer. Skaffar man hjälp med factoring så får man upp en helt annan hastighet, och så mycket fler möjligheter att växa och syssla med det man faktiskt brinner för. Dessutom kommer ens pengar in mycket snabbare.

Allt fler företag väljer att nyttja factoringtjänster, läs gärna mer om factoring, vilka tjänster man kan dra nytta av och vad alltihopa innebär på invoice.se

Vad tjänar andra?

10 aug 2016

Lön är något som många är intresserade av, men samtidigt är det en mycket känslig fråga. Att få rätt lön för det jobb man utför är viktigt. Hur ska man då veta att man ligger rätt i lön, eller att man begär rätt lön under en intervju? Det man kan göra är att läsa lönestatistik. Jag brukar kika på Careereye.se, där det finns lön och lönestatistik samlat. Alla kan dela sin lön anonymt på den sidan, det är bra. Det gör att man kan hitta korrekta löner som de ser ut idag, för många olika yrken. På denna sida kan man även hitta lönestatistik och snittlön för olika jobb och företag.

Jobb hos olika företag

På Careereye.se finns det lediga jobb inom bygg och anläggning så väl som lediga jobb inom andra yrken. Ska man söka jobb så är det via denna sida man bör gå! Det listas tusentals lediga jobb inom yrken och ämnen så som ekonomi, juridik, IT-jobb, chefs-jobb, ingenjör, vård och många, många fler. Om man hittar ett intressant jobb att söka så kan man även läsa omdömen om både arbetsgivaren och arbetsplatsen. Alla medlemmar kan nämligen själva sätta omdömen på sin egen arbetsplats eller en före detta arbetsplats. Det som även är bra är att man kan välja att få ett mail om det dyker upp relevanta jobb, sedan är det bara att gå ut på sidan och söka det. Careereye.se är en riktigt bra sida!

Fotografera sommaren

29 jul 2016

Det är högsommar och den som gillar att fota går på högvarv just nu. Kanske fotar du bara med mobilen, eller så har du en riktigt bra kamera som kommer extra väl till bruks just nu. Det finns lite basic tips som är suveräna att ta del av när man vill fotografera sommaren. Ta del av fem av dem här.

Italien är perfekt för skidåkaren!

2 jun 2016

Att träna är ju något jag tycker är roligt. Vintertid snörar jag gärna på mig pjäxor och tar på mig skidorna och tar en tur utför en backe någonstans. För längre sedan, innan jag fick barn åkte jag gärna till Italien. Här finns det en skidort som heter Canazei. Det är ett helt fantastiskt ställe som jag gärna rekommenderar. Man kan åka skidor i flera timmar på dagen och sedan roa sig med after ski på kvällen. Det finns även andra aktiviteter man kan göra här om man vill. Nu var det ett tag sen dock som sagt jag var här. När barnen blir större så åker vi nog dig igen, till dess finns det även en mängd olika skidorter i Sverige som även de funkar väldigt bra.

Skidåkning i Sverige

I Sverige har vi flera fjäll och skidorter som man kan åka till. Det är allt från Sälen till Åre med flera. Jag är medlem på Freeride.se och här läste jag om flera av orterna. Vi vill ju ha barnvänliga orter som fungerar med små barn som även de vill lära sig åka skidor. Det är inte fel att lära barnen redan när de är små, att åka skidor. Det är lättare för dem, då de är mer orädda än vad vuxna är. På Freeride hittar man förresten inte bara info om en massa skidorter, utan det finns en massa annat bra på den sidan med. Kika dit själva så får ni se.

Semester i Mexico

7 apr 2016

Jag satt häromdagen och sökte för skojs skull på resor. Jag har ett sug efter att boka en resa. Jag hamnade på en sida som heter Inca.se. De erbjuder rundresor till Mexico. Här finns det mängder av spännande resmål. Jag fastnade särskilt för just den resa som går till Mexico där det ingår resa till Yucatan, en halvö utanför Mexico. Inca Tours har flera resor till Mexico och det gör att man kan se och uppleva en blandning av nutid och forntid då Mexico har städer som är byggda på ett kulturarv som härstammar från olika indiankulturer och det gör att man ser spår av Maya, azteker, och andra mindre kända indianstammar vart man än befinner sig. Tar men en resa till Yucatan så får man se vackra ruinstäder så som Cichen Itza och Uxmal. Jag funderar på att boka en resa. Vill gärna se pyramiderna som ligger vid Teotihuacán så väl som huvudstaden Mexico City. Mexico City är en av världens största städer och här finns det nig trevlig shopping! Mexico har en blandning av det mesta. Det gör att man kan se snöklädda berg och öken likväl som sandstränder. Jag gillar att sola och bada som avkoppling och det finns det flera vackra stränder att bege sig till.

Boka min resa med Inca Tours

Ska man resa inom Latinamerika eller Sydamerika så är det med Inca Tours man ska åka med verkar det som. Läste att de har varit specialister på Latinamerika ända sedan 1984 och de har själva personliga erfarenheter av alla resmål som de erbjuder så även Mexico!

← Äldre inlägg

© 2017 Inwe.se. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.