Hårstylingtips som varje kvinna borde känna till

Innan du kan styla håret vackert är det en sak du behöver veta: vad du arbetar med. Att känna till din hårtyp och textur hjälper dig att rensa igenom hårprodukter och gör att du kan göra de bästa valen för ditt hårs hälsa när du stylar. Även om detta kan verka som en grundläggande kunskap, så är vissa hårtyper lite mer komplicerada än du kanske föreställer dig. Det är därför det är ett avgörande första steg för styling att känna till din unika konsistens innan du når produkten eller en fön.

För att ta reda på din hårtyp, så finns ett smart trick. Vira in håret i en hästsvans med en medelstor resår. Om du bara kan linda resåren en gång är ditt hår tjockt. Kan du linda resåren två-tre gånger är den medium, och behöver du linda in bandet mer än så är håret fint. Förutom hårtyp finns det olika hårtexturer: rakt, vågigt och lockigt. Du kan bestämma din textur genom att helt enkelt titta i spegeln när ditt hår är i sitt naturliga tillstånd. När typ och textur har bestämts kan du välja produkter märkta specifikt för ditt hår. De kommer att vara de mest gynnsamma för dina unika stylingbehov.

Motverka frissigt hår

Ingenting kan förstöra din frisyr eller dag, som ett dåligt fall av frissigt hår och tyvärr måste kvinnor med vissa hårtyper oroa sig för detta problem ofta.

Tips 1: Det första steget för att bekämpa frissigt hår är att veta varför det uppstår. Frissigt hår är en naturlig egenskap hos lockigt och vågigt hår av två anledningar: för det första är dessa texturer naturligt torrare eftersom oljan från hårbotten (vilket besvärar håret) har en längre, blåsigare väg att resa än på rakt hår. För det andra tenderar texturerat hår att expandera och separera när det torkar och orsakar flygande hår som ser ut som friss.

Tips 2: Rengöring och konditionering är de viktigaste första stegen för att bibehålla ett friskt hår och förhindra att håret blir torrt och sprött, vilket kan orsaka friss. Du vill rengöra ditt hår utan att ta av det, vilket gör att stylingprodukter som bekämpar friss blir mer effektiva. När du väljer ett schampo, leta efter ett med ingredienser som citrongräs och hydrerad ricinolja, som bidrar till strukturerat hår.

Tips 3: När håret väl är återfuktat använd produkter som bekämpar fukt för att styla håret. S

10 Mar 2023

© 2024 Inwe.se. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.