Skydda golvet med möbeltassar

Om det är så att du har golv som du är extra rädd om så som ett vackert trägolv till exempel, då kan det vara bra att skydda det mot att skrapas av möblerna. Det görs allra enklast med hjälp av möbeltassar. Fördelen med möbeltassar är just att de ser till att stolsben, bordsben med mera, får en mjukare yta. En del möbler kommer med egna möbeltassar på sig från start, men andra har det inte. Då kan det vara värt att köpa hem och sätta fast dem på dina möblers ben.

Ett annat sätt att skydda ditt golv på är så klart att ha mattor under dina möbler. Men är det ett vackert golv så är det inte alltid så kul att täcka över det.

Olika varianter av möbeltassar

Idag finns det en massa varianter av möbeltassar att välja på. En variant är den som är i ett filt material, som även då är självhäftande. Du har även möbeltassar med fästspik, rörnit eller skruv. En annan variant av självhäftande möbeltass är den som är av gummimaterial. 

Det finns även möbeltass av tyg som träs på benet, så kallad stolsstrumpor eller möbeltass av gummi eller mjukare plats som fästs runt bordsbenet. Det finns även de som är i form av en slags tennisboll. Men dessa passar bäst i skolmiljö eller offentlig miljö, inte hemma. 

Det vanligaste för möbler hemma, det är de självhäftande möbeltassarna som är lätta att fästa på ett möbelben. De självhäftande möbeltassarna är ofta av filt eller gummi eftersom dessa mjuka material bättre kan följa formen av möbelbenet. 

14 Oct 2022

© 2024 Inwe.se. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.