Så gott med räkor
Alltså, räkor, det är något jag skulle kunna äta varje dag. Det är ju supergott att äta dem som de är, eller med lite aioli och bröd till. Sen är det ju inte fel med en riktigt god räkmacka, för att inte tala om hur gott det är med friterade räkor! Du som vill köpa riktigt bra räkor, klicka här. Sedan går det även att ha dem i olika grytor, till pasta och så vidare. Det gäller bara att lägga ner dem sist, så att de inte blir sega. Jag har hittat ett recept jag snart ska prova. Det är kända kocken Jamie Oliver som står bakom receptet. Delar med mig av det, så att ni också kan testa!
Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola
Ingredienser
4 portioner
450 gram spaghetti
1 st Olivolja extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or), finhackade
1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade ca
400 gram nordhavsräkor , stora
vitt vin, 1 glas
2 tsk soltorkade tomater, gör puré el. finhacka 6 st
1 st citron(er), skal och saft
2 knippa(en) rucola, grovt skuren
havssalt
svartpeppar, nymalen
Tillagning
1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut.
3. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
4. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan.
5. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.