Snölekar

Olika årstider har sin förtjusning och sina lekar att aktivera barnen med. Om sommaren kan man ta dem till en vattenlekplats, läs mer här. Dock är ju vintern på intåg och med den kommer snön! När det börjat snöa och lägga sig, så finns det en massa skoj att göra ute! Det är ju nu man kan bygga fantasifulla snögubbar, åka pulka och göra snöänglar.

Bygga med snö

Att bygga i snö är kul med. Testa att göra en snölykta till exempel. Rulla små snöbollar och stapla dem på varandra så att de bildar en pyramid. Lyft på den översta snöbollen, ställ ner och tänd ett värmeljus på botten. 

Att bygga en snökoja är roligt med. Det görs enklast genom att skotta ihop en hög med snö, sedan göra olika rum och gångar i denna hög.

Fixa byggklossar i is Häll vatten i till exempel återbrukade glasspaket, gamla spänner och andra kärl, ställ ut dem i vinterkylan och låt frysa. Nu har du fått ett lass byggklossar i is.

Det går även göra fräcka isskulpturer med is! Frys vatten i olika föremål! Prova att frysa vatten i ballonger, sandlådeleksaker och annat roligt för att kreera unika isskulpturer. Om du gillar massor av färg kan du färga vattnet innan du fryser det.

Se bara till att klä dig själv samt dina barn varmt. Satsa gärna på overaller, mössa, vantar, så att ni inte börjar frysa! 

15 Nov 2021

© 2024 Inwe.se. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.